MENU

 

Na dobry początek:

Domowe kanapki (dodatki: szynka wiejska, kiełbasa, kabanos, łosoś, pomidor, ogórek, ser żółty, twaróg, jajko, szczypiorek) Paszteciki z żurawiną, Melon z szynka parmeńską, Ryby (po grecku, w galarecie, rolmopsy i sałatki śledziowe), Deski serów z orzechami, Świeże owoce, Wyroby swojskie: szynka, kiełbasa, boczek, salceson, kaszanka, kabanosy, Galaretki z golonek lub z kurczaka, Boeuf Strogonow, Bogracz oraz różnego rodzaju sałatki…

Główny poczęstunek:

Zupy:
          Kwaśnica, Rosół, Pieczarkowa, Cebulowa z grzankami i serem, Żur wiejski z kiełbasą i jajem, Barszcz czerwony (z uszkami lub krokietem), Czosnkowa w chlebie…

Mięsa:
          Żeberka w miodzie, Kotlet z kurczaka, Kotlet schabowy, Zrazy zawijane (Rolady), Szaszłyki drobiowe lub z polędwicy wieprzowej, Eskalopki z drobiu, Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo ziołowym, Pieczeń cielęca, Bitki z suszonymi pomidorami oraz parmezanem, Kurczak nadziewany szpinakiem i suszonymi pomidorami…

Prosiak Pieczony, Udziec Wieprzowy, Kaczka nadziewana . .


Pierogi:
            Serem i cebulką (Ruskie), Mięsem, Kapustą i grzybami, Słodką kapustą i podgrzybkami, Szpinakiem, Serem na słodko, Owocami…

Dodatki:
            Ziemniaki zasmażane, Frytki, Ziemniaki z wody, Kasza, Ryż, Kluski śląskie, Kapusta zasmażana, Surówki, Kapusta Gotowana (Modra Kapusta)…

Desery (wszystkie własnej produkcji):

Kruche ciasteczka z pieca nadziewane serem i jabłkami, Sernik z brzoskwiniami, Zapiekanka czekoladowa z lodami, Jabłko Św. Piotra (jabłko nadziewane czekolada zapiekane w cienkim cieście), Mus czekoladowy, Zapiekany ananas podany z lodami, Szarlotka na ciepło z lodami, Naleśniki (z serem, z konfitura truskawkową, konfiturą wiśniową lub czekoladą), Owocowe galaretki (z bita śmietaną, kawałkami owoców i lodami), Racuchy ze śmietaną i konfiturą … 


Szczegóły i wycena

Zapraszam do kontaktu:
Menager Resturacji
Tel. 
500 838 848
e-mail: info@chatazzalipia.pl