przystawki-na-komunijny-stol-154439

1.  MENU KOMUNIJNE  160 ZŁ / OS

NA OBIAD

ZUPA

Tradycyjny rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE

– Patera aromatycznych mięs –

Tradycyjna śląska rolada wołowa (zajęliśmy nią 1 miejsce w konkursie Śląski Znak Jakości)
Schab po staropolsku ze śliwkami
Nuggetsy z kurczaka z sosem śmietanowym

Wszystko podane z młodymi ziemniaczkami z wody oprószonymi koperkiem, kopytkami oraz z zestawem świeżych sałatek sezonowych

NA DESER

Ciasto delicja z musem czekoladowym

ZIMNE PRZEKĄSKI

Kompozycja swojskich wędlin w różnych postaciach
(przez nas wędzonych)

Mięsa pieczone

Domowy pasztet z wysokogatunkowych mięs podany w ciekawej formie

Sałatka wiosenna

Sałatka grecka

Galaretki mięsno-warzywne

Pieczywo

 

NAPOJE BEZ LIMITU

Sok jabłkowy

Sok pomarańczowy

Woda mineralna z cytryną

Kawa/ herbata

*  *  *  *  *

 

2. MENU KOMUNIJNE  180 ZŁ / OS

NA OBIAD

PRZYSTAWKA

Domowy pasztet w cieście francuskim podany z żurawiną i wiejskim chlebem

ZUPA

Tradycyjny rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE

– Patera aromatycznych mięs –

Tradycyjna śląska rolada wołowa (zajęliśmy nią 1 miejsce w konkursie Śląski Znak Jakości)
Schab po staropolsku ze śliwkami
Nuggetsy z kurczaka z sosem śmietanowym

Wszystko podane z młodymi ziemniaczkami z wody oprószonymi koperkiem, kopytkami oraz z zestawem świeżych sałatek sezonowych

NA DESER

Aksamitny sernik w sosie z letnich malin

ZIMNE PRZEKĄSKI

Kompozycja swojskich wędlin
(przez nas wędzonych)

Pieczony schab po staropolsku

Domowy pasztet z wysokogatunkowych mięs podany w ciekawej formie

Kompozycja serów z winogronami

Śliwki z boczkiem

Sałatka wiosenna z kurczakiem

Sałatka grecka

Galaretki mięsno-warzywne

Pieczywo

 

DANIE CIEPŁE

Wiejski żur na własnym zakwasie z kiełbaską

NAPOJE – BEZ LIMITU

Sok jabłkowy

Sok pomarańczowy

Woda mineralna z cytryną

Kawa/ herbata

*  *  *  *  *

 

3. MENU KOMUNIJNE  200 ZŁ / OS

NA OBIAD

PRZYSTAWKA

Wędzony łosoś  w sosie miodowo – musztardowym otulony bukietem warzyw podany  z chrupiącą grzanką

ZUPA

Tradycyjny rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE *

– Patera aromatycznych mięs –

Tradycyjna śląska rolada wołowa (zajęliśmy nią 1 miejsce w konkursie Śląski Znak Jakości)

Schab po staropolsku ze śliwkami

Nuggetsy z kurczaka z sosem śmietanowym

Wszystko podane z młodymi ziemniaczkami z wody oprószonymi koperkiem, kopytkami oraz z zestawem świeżych sałatek sezonowych

KOMPOT DO OBIADU

NA DESER

Domowa Szarlotka podana z lodami i bitą śmietaną

Owoce sezonowe

Słodka niespodzianka

ZIMNE PRZEKĄSKI

Kompozycja swojskich wędlin
(przez nas wędzonych)

Pieczony schab po staropolsku

Domowy pasztet z wysokogatunkowych mięs podany w ciekawej formie

Kompozycja serów z winogronami

Śliwki z boczkiem

Mini tortilla z warzywami

Łosoś wędzony z puszystym nadzieniem

Cukinia z rukolą i nadzieniem twarogowym

Sałatka wiosenna z kurczakiem

Sałatka grecka

Jaja z pastami

Śledzie w sosach fantazyjnych

Galaretki mięsno-warzywne

Sakiewki szynkowe z pastą jajeczną szczypiorkiem związane

Niezapomniany smalec

Ogórki kiszone

Pieczywo

 

DANIE CIEPŁE

Wyśmienity barszcz na własnym zakwasie podany z krokietem mięsnym

NAPOJE –  BEZ LIMITU

Sok jabłkowy

Sok pomarańczowy

Woda mineralna z cytryną

*  *  *  *  *